Helppoja tapoja säästää paperia

Päätin tehdä listan mielestäni tärkeimmistä ja vaivattomimmista paperin säästökeinoista. Oletko tehnyt nämä kaikki?

Kiellä paperiset mainokset

Kuva: UusioFuusio
"Ei mainoksia"- kyltti postiluukulla on tehokas tapa estää paperinen mainonta. Vältät turhat reissut paperinkeräyspisteelle ja säästät myös luontoa. Mitä pienempi joukko hyväksyy paperiset mainokset, sitä vähemmän mainoksia lopulta tulostetaan. On hyvä myös muistaa, että paperisen mainonnan maksaa lopulta kuluttaja, eli sinä itse.

Muuta kuittisi sähköisiksi

Kuva: S-ryhmä

Kirjoitin aiemmin päivittäistavarakaupan turhasta kuittien tulostelusta. S-ryhmän vastaus yllätti minut iloisesti: heidän järjestelmänsä mahdollistaa sähköiset kuitit. Lue lisää S-ryhmän sähköisistä kuiteista täältä.

Mieti, minkälainen kasa turhia kuitteja sinullekin tulostellaan joka vuosi. Siihen kuluu varmasti monta säkillistä kuittipaperia, ja täysin turhaan. Yrityksiltä menee näihin turhiin kuitteihin myös rahaa, ja sinä olet kuluttajana se, joka lopulta tämän turhan lystin maksaa.

Tilaa laskusi E-laskuna

Tilaamalla laskusi sähköisenä E-laskuna säästät hurjan määrän paperia vuodessa. Kirjeet postitellaan ajelemalla autoilla ympäriinsä, ja siinä touhussa kuluu öljyä. Kirjeiden tulostukseen ja postitteluun kuluu yrityksiltä turhia resursseja, ja lopulta maksat nämä kulut laskuissasi.

E-laskujen käyttöönotto toimii yleensä niin, että hyväksyt laskuttavan yrityksen E-laskut omassa verkkopankissasi. Tämän jälkeen laskuttava yritys siirtyy lähettämään E-laskut suoraan pankkiisi sähköisesti, ja voit maksaa laskusi suoraan verkkopankissa ilman, että joudut täyttämään laskuille viitenumeroita tai summia käsin.

Tässä muutamien pankkien ohjeita E-laskujen käyttöönottoon:
Osuuspankin E-laskuohjeet
S-ryhmän E-laskuohjeet
Nordean E-laskuohjeet
Dansken E-laskuohjeet

Ota käyttöön sähköinen veroilmoitus ja viranomaisviestit

Kuva: kuvankaappaus sivulta suomi.fi
Kirjoitin aiemmin blogiini sähköisestä veroilmoituksesta. Jos teet veroilmoituksen netissä, on paperinen veroilmoitus täysin turhaa luonnon ja suomen valtion resurssien tuhlausta. Siirry siis käyttämään sähköisiä viranomaisviestejä. Ohjeet löytyvät osoitteesta www.suomi.fi/viestit

Kierrätä paperi paperinkeräykseen

Kuva: Wikimedia Commons
Tämä on itsestäänselvä tapa säästää paperia. Laittamalla paperin paperinkeräykseen se saa uuden elämän. Kierrättämällä tuet myös suomalaista työtä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Voiko leivinpaperin kompostoida?

Sopiiko kuittipaperi paperinkeräykseen?

Miksi kuitti tulostetaan, vaikka asiakas ei tarvitse sitä?